Caloripedia

Principii de functionare ale Dietei Atkins

Scris de: Denisa » Marti 23 Februarie 2010, ora 22:47:14

Dieta Atkins cuprinde patru etape de evolutie, dintre care cea mai importanta este cea destinata metodelor de mentinere a greutatii constante.

Principiul de functionare al Dietei Atkins il reprezinta limitare consumului de carbohidrati. In primele 2 saptamani se restrictioneaza aproape total consumul acestora, pentru ca apoi o parte dintre carbohidrati sa fie reintrodusi treptat in dieta.

Etapa 1: Aceasta etapa dureaza 2 saptamani si se vor consuma maxim 20 grame de carbohidrati pe zi.

Etapa 2: Este etapa in care ar trebui sa pierdem treptat in greutate.Vine cu o modificare fata de prima etapa si anume introducerea mai multor tipuri de alimente si cresterea cantitatii de carbohidrati ce poate fi consumata zilnic. Se recomanda alimente precum nucile, semintele si o parte din plantele cu boabe.

Etapa 3: Incepeti aceasta etapa cand mai aveti aproximativ 4,5 kg pana ce atingeti greutatea dorita. Adaugati 5 pana la 10 grame de carbohidrati saptamanal in dieta, in conditiile in care greutatea se mentine la acelasi numar de kilograme. De asemenea, recomandam sa se introduca treptat si alte alimente.

Etapa 4: De mentinere. Dupa ce se atingeti greutatea dorita incepeti etapa a patra. Fiecare persoana cunoaste deja cantitatea de carbohidrati pe care o poate consuma zilnic, fara sa apara cresteri in greutate.

Sunt permise:
- oua, carne, peste (toate proteinele)
- ulei de masline, unt, branza, masline
- spanac, salata verde, castraveti, rosii, broccoli, avocado (majoritatea legumelor)
- indulcitori artificiali.

Nu sunt permise:
- zahar si produse de patiserie
- legume ce contin amidon (porumb, mazare)
- paine, paste fainoase, cartofi (sunt excluse in etapa 1, o parte vor fi adaugate mai tarziu, in etapa urmatoare) - fructe (deloc in etapa 1, vor fi adaugate in etapele urmatoare)
- alcool (deloc in etapa 1, va fi adaugat in etapele urmatoare)
- nuci, alune (deloc in etapa 1, vor fi adaugate in etapele urmatoare).

PICIULICA

Mesaje: 5

Membru din: Luni 01 Februarie 2010

Ultimul mesaj: Vineri 19 Martie 2010, ora 21:39:26

Adauga raspuns
Partener media: Consomo Administrare flota auto Free Fleet Management Software